De meerwaarde van een ionisator

Een ionisator kan een zelfstandig apparaat zijn zonder filters, of zijn ingebouwd in de betere luchtreinigers die op de markt te koop zijn. Wat is de meerwaarde van een ionisator in een luchtreiniger?

Een ionisator zuivert de lucht op een unieke manier

Een ionisator is een elektrisch apparaat dat zuurstofmoleculen (negatieve ionen) de lucht instuurt die zich hechten aan stofdeeltjes die in de lucht zweven. Deze stoffen worden door de collector in de ionisator opgevangen en daarmee verwijderd uit de lucht. De grotere stofdeeltjes klonteren samen en dalen vervolgens neer. Deze kunt u vervolgens verwijderen met een stofdoek en de stofzuigen. Door een ionisator te gebruiken kunnen ook de allerkleinste stofdelen uit de lucht worden gehaald.

Heeft een ionisator meerwaarde?

Ons antwoord is ja! Een ionisator heeft zeker meerwaarde. Met een ionisator kunt u op een effectieve manier de lucht reinigen, zeker als de ionisator onderdeel is van een luchtreiniger met ook filters. De negatieve ionen maken niet alleen de lucht goed schoon, maar maken de zuurstofopname door het lichaam ook makkelijker en zorgen ervoor dat er minder histamine vrijkomt in de luchtwegen. Histamine is een lichaamseigen stof die een rol speelt binnen het afweersysteem en o.a. hoest kan veroorzaken. Een ionisator of luchtreiniger met ionisator kan verlichting brengen voor mensen met luchtwegaandoeningen, waaronder astma.

Ook mensen met rhinitis hebben baat bij een luchtreiniger met ionisator. Rhinitis is een ontsteking van het neusslijmvlies. Typische symptomen van rhinitis zijn neusloop, neusverstopping, niezen en jeuk ten hoogte van de neus, oren, ogen en keel. De meerwaarde van een ionisator zult u direct merken. Zodra u de ionisator heeft ingeschakeld.

Een luchtreiniger met ionisator

Op Proairtech.be vindt u diverse luchtreinigers met ingebouwde ionisator. Zo kunt u de lucht in uw woning of bedrijfspand zeer effectief reiniger. Met een ionisator in gebouwd in een luchtreiniger geniet u weer van schone lucht. Geen nare geuren, stof en andere ongewenste deeltjes in de lucht meer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *