Toont alle 2 resultaten

Filtersets

42,95

Complete filterset voor de ProAirTech SL 5500  luchtreiniger bestaande uit een HEPA filter ( H13…

48,95

Complete filterset voor de ProAirTech ZX 9000 luchtreiniger bestaande uit een HEPA filter ( H13…


Heeft u een nieuwe filterset nodig voor uw ProAirTech ZX9000 Luchtreiniger? Bij ProAirTech.be kunt u voordelig een complete filterset kopen. De set bestaat uit twee filters: een HEPA filter en een actief koolstoffilter. Bij normaal gebruik en regelmatig onderhoud gaat de filterset ongeveer een jaar mee.

HEPA filter en koolstoffilter voor uw luchtzuiveraar

De filterset voor de ProAirTech ZX 9000 luchtreiniger bestaat uit een HEPA filter en een actief koolstoffilter. Beide zijn behandeld met een antibacteriële coating die de groei van micro-organismen tegengaat. De filterset is eenvoudig te onderhouden en afhankelijk van de luchtvervuiling zal de set ongeveer een jaar meegaan voordat u deze moet vervangen. Sterke luchtvervuiling, zoals sigarettenrook, kan de levensduur van het HEPA filter en het actieve koolstoffilter verminderen.

HEPA Filter kopen

HEPA staat voor High Efficiency Particulate Air. Het HEPA-filter houdt zeer kleine vuildeeltjes tegen. Deeltjes met een diameter van 0,3 micrometer (duizend micrometer is één millimeter) zijn met het blote oog niet eens te zien, maar kunnen wel (allergische) klachten geven. Denk bijvoorbeeld aan stuifmeel, boompollen, fijnstof en andere stofdeeltjes. Het HEPA filter is ongeveer 4 centimeter dik en ziet eruit als een stevig wit karton dat strak om en om is gevouwen. Hierdoor worden zelfs de kleinste deeltjes gevangen. De effectiviteit van dit HEPA filter is 99,97%. Na een tijdje zult u zien dat het filter bruin begint te worden. De ProAirTech ZX9000 Luchtreiniger geeft zelf aan wanneer het HEPA filter moet worden vervangen (het lampje knippert nu bij “Replace” in plaats van “Clean”).

Actief koolstoffilter

Het actieve koolstoffilter is ongeveer de helft dunner dan het HEPA filter. Het koolstoffilter heeft een honingraatstructuur waarin duizenden losse bolletjes actieve kool zitten. Actieve kool is een sterk absorptiemiddel, en is daardoor bijzonder effectief tegen geurtjes. Actieve kool kan verschillende schadelijke stoffen aan zich binden, vluchtige organische stoffen zoals sigarettenrook, kookluchtjes en andere nare geuren.

Onderhoud van uw nieuwe HEPA filter en actief koolstoffilter

Gemiddeld genomen gaat een filterset een jaar mee. Onderhoud van deze luchtreiniger is heel eenvoudig. Als het lampje knippert bij “Clean” haalt u de voorste klep en het voorfilter eraf (hier zal zichtbaar vuil en haren op te zien zijn) en reinigt dit met de stofzuiger. Zorg er wel voor dat de filterset niet nat wordt. De filters kunt u kopen in onze webshop.