Als u er last van hebt, weet u hoe vervelend het is. Een allergie kan soms flink roet in het eten gooien. Niezen, hoesten, jeuk, traanogen en snotteren. Dat zijn zomaar wat klachten die een allergie met zich mee kan brengen. De lucht zuiveren van schadelijke stoffen, bacteriën of allergenen kan soms een grote verlichting van klachten teweeg brengen. In deze blog vertellen wij u hoe een luchtreiniger hierbij kan helpen.

Wat is een allergie?

Heeft u last van een allergie? Dan heeft u vast al gehoord van de rol die het afweersysteem hier in speelt. Bij een allergie is het immuunsysteem namelijk vaak overgevoelig en reageert het op een andere manier. Normaal gesproken reageert het afweersysteem alleen op lichaamsvreemde en bedreigende stoffen die gevaar vormen voor de gezondheid. Denk hierbij aan schadelijke stoffen zoals bacteriën en virussen. Bij een allergie reageert het immuunsysteem echter ook op onschadelijke stoffen. Het maakt dan dus eigenlijk onterecht anti-stoffen aan. Deze anti-stoffen uiten zich dan in een allergische reactie.

Symptomen bij een allergielucht zuiveren

Allergiepatiënten hebben uiteenlopende klachten. Ook de mate van de klachten kan nogal verschillen. Hieronder vind u een korte lijst van de meest voorkomende symptomen. Naast deze klachten zijn bij een allergie ook andere symptomen mogelijk. Raadpleeg bij twijfel altijd uw huisarts.

  • problemen met de ademhaling,
  • jeuk, eczeem of galbulten.
  • Overmatig tranende ogen,
  • niezen, hoesten, snotteren, een loopneus of een verstopte neus

Reactie van immuunsysteem

Bij een allergie kan het afweersysteem op verschillende onschadelijke stoffen reageren. Dit verschilt natuurlijk per persoon. Veel mensen met een allergie zijn gevoelig voor allergenen. Ook allergenen zijn er in verschillende soorten. Denk bijvoorbeeld aan huidschilfers, stuifmeelkorrels, haren van huisdieren of huisstofmijt. Daarnaast zijn er ook schimmels of andere stoffen die voor een allergische reactie kunnen zorgen. Zo hebben sommige mensen bijvoorbeeld klachten bij sigarettenrook of van schoonmaakmiddelen. Ook zijn er allergiepatiënten die last hebben van veren of stof van huisvogels. Een andere veel voorkomende allergie is een kattenallergie.

Lucht zuiveren bij een allergie

Een luchtreiniger kan vaak het verschil maken bij een allergie. Door lucht zuiveren kan namelijk een groot gedeelte van pollen, schimmels of bacteriën geëlimineerd worden. Een luchtreiniger filtert door middel van efficiënte filters en technieken de allergenen uit de lucht. Hierdoor ervaren de meeste van onze klanten een stuk minder klachten. Ook hebben wij klanten die over hun allergie zijn heen gegroeid door middel van een luchtreiniger.

Lucht zuiveren met ProAirTech

De luchtreinigers van ProAirTech zijn standaard uitgerust met de beste technieken die lucht zuiveren. Hiervoor zijn onze luchtreinigers standaard uitgerust met ionisator en koolstoffilter. Wilt u zeker zijn van een goede werking van uw luchtzuiveraar? Zorg dan dat u uw luchtreiniger op een goede plek in de ruimte zet. Ook is het belangrijk dat u het HEPA filter in de gaten houdt. U moet het vervangen wanneer het licht grijs verkleurd is. Dit is natuurlijk sneller als de lucht sterk vervuild is. U kunt bij ons makkelijk een filter nabestellen.

Meer weten?

Heeft u vragen of wilt u advies? Neem dan contact met ons op. Proairtech.be helpt u graag verder.