de voordelen van een luchtreiniger met lucht ionisator

Als u op zoek bent naar een luchtreiniger, dan heeft u het vast al voorbij zien komen. Een ionisator. Al onze luchtreinigers hebben een ionisator, die de lucht op een effectieve manier zuivert. Maar wat is dat precies, een lucht ionisator? Dat vertellen we u graag. 

Een ionisator is een onderdeel van een luchtreiniger. Het ionisatie proces is een belangrijk onderdeel van de luchtzuivering. Een luchtreiniger met lucht ionisator is een apparaat waarmee u de luchtkwaliteit in een ruimte aanzienlijk kan verbeteren. Vaak is de lucht binnenshuis vervuild. Er bevinden zich bijvoorbeeld fijnstof, pollen, allergieën, bacteriën en virussen in de lucht. Met een klassieke luchtreiniger met slechts filters kan er al een groot deel van deze vervuiling worden weggehaald. Maar met een luchtreiniger met ionisator kan de lucht echt optimaal gezuiverd worden. Want een ionisator vermindert het aantal schadelijke stoffen in de lucht.

Hoe werkt een ionisator?

Een ionisator brengt via een naald, waar hoogspanning op staat, negatief elektrisch geladen ionen in de lucht aan. De zuurstofmoleculen worden van een elektrische lading voorzien. Deze elektrische naald zit op een veilige plek opgeborgen in de luchtreiniger, zodat het volledig veilig is. Ook is het vermogen van de naald onder spanning zeer laag.

Dat deze negatief elektrische geladen ionen voor een schonere lucht zorgen is zeker. Maar hoe het precies gebeurt, daar is men nog niet over uit. Dit zijn de twee populairste theorieën:

  1. De zuurstofmoleculen met een elektrische lading hechten zich aan verontreinigende deeltjes in de lucht waardoor deze neerslaan in de omgeving.
  2. Schadelijke stofdeeltjes zijn positief geladen, door botsingen met negatief geladen zuurstofmoleculen worden de verontreinigde deeltjes geneutraliseerd.

De voordelen van een lucht ionisator

Een lucht ionisator heeft veel voordelen. Het zorgt voor een optimale luchtkwaliteit zodat u schone en gezonde lucht inademt. Een ionisator haalt zelfs de allerfijnste verontreinigen uit de lucht. Een ionisator in een luchtreiniger haalt naast stofdeeltjes, fijnstof en andere schadelijke deeltjes (zoals rooklucht) ook bacteriën, schimmels, pollen, huisstofmijten en micro-organismen uit de lucht. Hierdoor is een luchtreiniger met ionisator met name erg geschikt voor mensen die gevoelig zijn voor bepaalde bacteriën, schimmels, stofmijten, pollen, stof en micro-organismen die zich in de lucht in huis of kantoor bevinden.

Een ionisator bij gevoelige luchtwegen

Wanneer u last heeft van gevoelige luchtwegen, of als u astma of hooikoorts heeft, dan is een ionisator erg welkom in uw woning. Want een luchtreiniger met lucht ionisator zorgt ervoor dat er meer negatieve ionen in de lucht komen. Dit klinkt misschien nadelig, maar het is juist voordelig. In de natuur vinden we in erg schone lucht ook veel negatieve ionen. Bijvoorbeeld hoog in de bergen of aan zee. De negatieve ionen zijn juist goed voor de gezondheid.

Een ProAirTech luchtreiniger met ionisator

Een lucht ionisator zit vaak in een luchtreiniger. Ionisators zijn ook los verkrijgbaar, maar het is logischer om het als onderdeel van een luchtreiniger te laten werken. In een luchtreiniger zitten namelijk ook filters, die de lucht op een andere manier zuiveren. De combinatie van een ionisator en luchtfilters zorgt voor een optimaal resultaat. Al de ProAirTech luchtreinigers zijn voorzien van een ionisator. Bekijk hier het gehele aanbod aan luchtreinigers.