Veel niet-rokers en zelfs roker houden niet van rooklucht in huis. Als u zelf rookt wilt u wellicht de lucht schoon houden voor bezoekers of voor mede- huisbewoners. Rooklucht is moeilijk te verwijderen. Zelfs als u erg weinig rookt of het raam open zet wilt de rooklucht vaak blijven hangen. De geur is onprettig en de lucht is ongezond. Gelukkig is er een goede manier om de rooklucht weg te halen. Namelijk met een luchtreiniger. We vertellen u er graag meer over.

Rooklucht uit huis halen met een luchtreiniger

Er zijn verschillende redenen waarom mensen graag de rooklucht uit huis willen verwijderen. De meest voorkomende reden is toch wel de geur. Een rooklucht ruikt niet zo fris. Dat merkt u vooral als u van buiten naar binnen toe komt. Het is veel fijner thuiskomen in een woning zonder nare geurtjes.

Een andere veelgehoorde reden is dat men zich ervan bewust is dat rooklucht inademen ongezond is. Rooklucht bevat vaak schadelijke stoffen als nicotine, koolmonixide, teer, aceton en stikstofmonixide. Het komt vaak voor dat ouders binnenshuis roken, maar wel hun kinderen willen beschermen tegen de rooklucht. Dan is een luchtreiniger een handige manier om de lucht te zuiveren. Maar in het algemeen is het beter voor ieders gezondheid om in een woning of kantoor waar een rooklucht hangt de lucht te zuiveren.
Rooklucht uit huis

Wat doet een luchtreiniger?

Er zijn verschillende soorten luchtreinigers, bij rooklucht is het aan te raden om te kiezen voor een luchtreiniger met ionisator. Een luchtreiniger haalt zowel de schadelijke stoffen als de vervelende rookgeur uit de lucht. Dit wordt gedaan door de ionisator en het koolstoffilter. De ionisator brengt negatief elektrisch geladen ionen in de lucht, die de schadelijke stoffen neutraliseren. Het koolsstoffilter filtert de lucht en haalt zowel vuil als vervelende geuren uit de lucht.

Het plaatsen van een luchtreiniger is een simpele maatregel en het effect is blijvend wanneer u de luchtreiniger op de juiste manier inzet.

Een luchtreiniger van ProAirTech

Bent u op zoek naar een luchtreiniger om zo rooklucht uit huis te verwijderen? De ProAirTech luchtreinigers standaard uitgerust met koolstoffilter en ionisator en daarom geschikt voor het zuiveren van de lucht bij rooklucht. Zo kunt u op een makkelijke manier efficiënt de luchtkwaliteit verbeteren. Bekijk direct het aanbod aan luchtreinigers. Komt u er niet uit of heeft u vragen? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag verder.