Luchtreiniger gebruiken bij schimmel

Hoe vervelend is het als er gezondheidsklachten ontstaan door schimmels. Veel mensen kunnen erover meepraten. Ademhalingsproblemen, niezen, geïrriteerde ogen, zere keel of jeuk. Allemaal klachten die kunnen ontstaan door schimmels. Gelukkig hoeft dit allemaal zo niet te blijven. Een HEPA luchtreiniger kan vaak het verschil maken. Lees gauw meer.

Wat is schimmel?

Onder schimmelsporen worden kleine eencellige lichamen verstaan van waaruit schimmels kunnen ontstaan. Maar ook bijvoorbeeld paddenstoelen en bacteriën gebruiken schimmelsporen om zich te vermenigvuldigen. Het vervelende is dat deze schimmelsporen extreem lastig te voorkomen of te bestrijden zijn. Dit komt omdat sporen onder zeer gunstige omstandigheden kunnen overleven. Verhitting of uitdroging, dit helpt zelden of niet om een schimmelspoor om het leven te brengen.

Effecten op gezondheid HEPA luchtreiniger

De effecten van schimmels op gezondheid zijn uiteenlopend. Sommige mensen krijgen te maken met milde symptomen terwijl andere mensen heftige klachten kunnen ervaren. Zo kan bijvoorbeeld chronische vermoeidheid een symptoom zijn wanneer men lang aan schimmelsporen is blootgesteld. Maar ook migraine, braken of zelfs problemen van neurologische aard kunnen een effect zijn van langdurige blootstelling aan schimmel. Neem bij dermate heftige klachten altijd contact op met uw huisarts. Vaak zien we dat mensen met hooikoorts of astma of andere luchtwegaandoeningen sneller last hebben van schimmelsporen.

Tips tegen schimmelsporen

Of u nu gevoelige luchtwegen heeft of juist veel kan hebben, blootstaan aan schimmelsporen is voor niemands gezondheid een aanrader. Bij schimmelsporen in huis of op kantoor kunt u daarom het best zo snel mogelijk actie ondernemen. Begin als eerste met een goede ventilatie. Controleer of de ruimte waar schimmelsporen zijn voldoende frisse lucht kan binnenkomen. Hierna kunt u als tweede een HEPA luchtreiniger in de arm nemen om schimmels en schimmelsporen te elimineren.

Een HEPA luchtreiniger, uw bondgenoot tegen schimmels

De HEPA luchtreiniger van ProAirTech is een effectieve en innovatieve luchtzuiveraar die uw strijd tegen schimmels een stuk makkelijker maakt. Dit komt omdat een HEPA luchtreiniger van ProAirTech een groot gedeelte van de aanwezige schimmelsporen uit de lucht filtert. Zo wordt het probleem bij de basis aangepakt. Op deze manier worden de sporen van de schimmels bij u thuis of in het kantoor uit de gehaald.

Wilt u meer weten over een HEPA luchtreiniger of wilt u advies? Neem dan contact met ons op.