Wanneer u op zoek bent naar een nieuwe luchtreiniger, dan ziet u het woord ‘ionisatie’ voorbij komen bij de omschrijvingen van verschillende luchtreinigers. Maar wat is dat precies? Veel van de luchtreinigers op Proairtech.be maken gebruik van ionisators. Wij leggen u graag uit wat ionisators precies zijn en waarom het slim is om voor een luchtreiniger met ionisator te kiezen.

Ionisatie, wat is het precies?

Ionisatie is een reinigingsproces waarbij negatief geladen ionen aan de lucht worden toegevoerd. Dit zorgt ervoor dat de luchtkwaliteit verbetert. Want deze negatief elektrisch geladen ionen trekken vuile stoffen in de lucht aan. U kunt hierbij denken aan schimmels, fijnstof of bacteriën. Het resultaat is een schonere lucht. Het is een zeer effectieve manier om de lucht schoon te maken. Maar hoe werkt dit precies?

Er zijn twee manieren waarop uitgelegd wordt hoe deze negatief geladen ionen de lucht schoner maken:

* De elektrisch geladen ionen plakken aan de vuile stofdeeltjes vast, maken ze zwaar en laten ze op de grond vallen. Zo kan de vervuilde lucht niet meer ingeademd worden.

* Het zou ook kunnen dat de negatief geladen ionen botsen met schadelijke stoffen die positief geladen zijn. Door de botsing van positief en negatief geladen zuurstofmoleculen worden schadelijke en vuile stofdeeltjes geneutraliseerd.

Hoe het precies gebeurt is nog niet bewezen, maar het is zeker dat het ionisatieproces de lucht schoner maakt. Met een luchtreiniger met ionisator geniet u van schone lucht in huis!

Hoe werkt een luchtreiniger met ionisator?
Ionisatie

U begrijpt nu wat ionisatie is, maar hoe gaat het verder in zijn werk? Een ionisator is deel van een luchtreiniger, de luchtreiniger heeft ook ander luchtzuiverende onderdelen als verschillende filters. De ionisator geleidt geladen ionen door middel van een naald in de lucht. Deze naald staat onder hoge spanning, maar heeft een laag vermogen. Natuurlijk zit deze naald veilig ingebouwd in de ionisator. U hoeft dus niet bang te zijn dat u hiermee in aanraking komt. U kunt een ionisator ook los kopen, maar steeds vaker zijn ze ingebouwd in luchtreinigers. Want de luchtfilters en een ionisator vullen elkaar goed aan

Een luchtreiniger met ionisator in huis

Waarom zou u kiezen voor een luchtreiniger met een ionisator? Omdat het de lucht nog schoner kan maken. Een luchtreiniger met alleen filters werkt goed, maar een luchtreiniger met ionisator heeft echt een optimaal resultaat. Want met een ionisator kunnen ook de allerkleinste vuile deeltjes uit de lucht worden gehaald.

Negatieve ionen goed voor de gezondheid

Wist u dat negatief elektrisch geladen ionen ook goed zijn voor uw gezondheid? Zo heeft berglucht relatief veel negatief geladen ionen. Met een ionisator wordt de luchtsamenstelling veranderd en wordt de lucht zoals in de natuur.

Een luchtreiniger van ProAirTech

ProAirTech.be is de officiële Belgische dealer en importeur van ProAirTech luchtreinigers. Wij bieden een divers aanbod aan luchtreinigers, met en zonder ionisator. Al onze luchtreinigers zijn van hoge kwaliteit. Heeft u vragen of wilt u advies? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag verder.