Luchtreiniger tegen astma

Mensen die lijden aan astma hebben schone lucht zonder verontreinigde stoffen nodig. Toch is schone lucht in huis of kantoor niet altijd makkelijk om te creëren. Een astma luchtreiniger kan het verschil maken en klachten doen verminderen. Op deze pagina leggen wij uit wat astma is en hoe een astma luchtreiniger kan bijdragen aan de verbetering van gezondheid van astma- en COPD patiënten.

Wat is astma? luchtreiniger astma

Astma patiënten hebben een probleem met de luchtwegen. Vaak zijn deze gevoeliger dan normaal of vernauwen de luchtwegen zich. Dit maakt dat mensen met astma last van ontstekingen in de luchtwegen hebben. Dit zorgt voor benauwdheid die soms zo ver kan gaan dat deze op verstikking lijkt. Ongeveer 12% van de Nederlanders lijdt aan een vorm van astma of COPD. 90% van deze mensen worden behandeld door de huisarts, terwijl de resterende 10% onder behandeling van een specialist staat. Helaas komt astma onder zowel jongeren als ouderen voor.

Klachten en oorzaken

Behalve benauwdheid hebben astma patiënten last van andere vervelende klachten. Denk hierbij aan piepend ademhalen, hoesten en slijm overgeven. In de meeste gevallen kunnen patiënten tussen astma aanvallen goed functioneren. Over de precieze oorzaak van astma is nog niet alles bekend. Veel onderzoeken zijn gedaan, maar er kan tot nu toe nog geen eenduidige oorzaak worden aangewezen. Een ding is al wel duidelijk: astma patiënten zijn vaak gevoelig voor bepaalde stoffen in de lucht.

Stoffen die kunnen triggeren

Sommige stoffen kunnen de gevoelige luchtwegen van astma patiënten triggeren. Dit kan zich uiten in een allergische reactie. Zo reageren veel astma patiënten bijvoorbeeld op de volgende stoffen:

Consequenties dagelijks leven

Een leven met astma kan soms niet altijd makkelijk zijn. Iedereen met deze aandoening heeft dagelijks te maken met lichamelijke consequenties. Hoeveel consequenties men van de ziekte ervaart, hangt volledig af van de ernst van de aandoening. Gelukkig zijn er in België een groot scala aan medicijnen die er voor kunnen zorgen dat de consequenties beperkt zijn. Dagelijks medicijnen innemen hoort dan wel bij de dagelijkse routine.

Voorzorgsmaatregelen

Naast medicijnen innemen, kan men met een aantal voorzorgsmaatregelen veel klachten of aanvallen voorkomen. Belangrijke voorzorgsmaatregelen zijn bijvoorbeeld: regelmatig sporten of bewegen, niet roken en schone lucht in huis en op kantoor. Ook kunt u plekken mijden waar stoffen zijn die een astma aanval kunnen triggeren.

Luchtreiniger astma

Een luchtreiniger astma kan u helpen om de luchtkwaliteit in huis te verbeteren. Wanneer u de lucht binnenshuis laat zuiveren, heeft u in ieder geval binnen niet te maken met schadelijke verontreinigingen die een astma aanval kunnen veroorzaken. Een luchtzuiveraar met HEPA filter zorgt er voor dat schadelijke stoffen voor 99,97 % worden verwijderd. Dit is belangrijk, zo kunnen uw luchtwegen tot rust komen.

Meer weten?

Wilt u meer weten over een luchtreiniger astma? Of wilt u advies bij de aanschaf van een luchtzuiveraar? Neem dan contact met ons op. Proairtech.be helpt u graag verder.