Verwijderen van houtkachel fijnstof

Niets gezelliger dan een haardvuur in huis. Een houtkachel of een open haard zorgt direct voor een ontspannen en warme sfeer in huis. Veel mensen genieten ervan om urenlang in de vlammen te turen. Of simpelweg een goed boek te lezen bij de haard. Toch kleeft er een nadeel aan het stoken van hout binnenshuis. Wist u dat een houtkachel fijnstof produceert wat enorm slecht is voor de gezondheid? Gelukkig is er een oplossing.

Houtkachel fijnstof is overal

Helaas is het een mythe om te denken dat zonder een houtkachel in huis er geen houtrook of fijnstof van hout in huis is. Het kan namelijk zijn dat bijvoorbeeld uw buren een houtkachel hebben. Zelfs als u dan de deuren en ramen sluit, kan houtkachel fijnstof makkelijk naar binnen dringen. Houtrook is ongezond en zo kunt u ongewenst schadelijke stoffen inhaleren.

Schadelijke stoffen in houtrook houtkachel fijnstof

Een andere misvatting is dat houtrook niet schadelijk is omdat hout tenslotte een natuurproduct is. Ook dit is helaas niet de realiteit. Houtrook bevat een enorme hoeveelheid schadelijke stoffen zoals benzeen, koolmonoxide en roet. Ook de zogenaamde PAK’s (polycyclische aromatische koolwaterstoffen) komen vrij bij het stoken van een houtkachel. Het kan zijn dat u een longziekte heeft of lijdt aan astma. In dat geval zult u sneller last hebben van deze schadelijke stoffen. Maar ook als u niet aan deze aandoeningen lijdt, is houtkachel fijnstof slecht voor uw gezondheid.

De negatieve gevolgen van houtrook

Houtrook fijnstof zit vol met stoffen die gevaarlijk zijn voor uw welzijn. De schadelijke stoffen in houtrook kunnen het DNA aantasten en op lange termijn kanker veroorzaken. Ook kan fijnstof uit hout uiteindelijk leiden tot hart- en vaatziekten  Dit komt omdat houtrook in het bloed terecht kan komen en zo schade kan aanbrengen. De meest directe negatieve gevolgen zien we echter bij mensen met longproblemen. Zij reageren direct op schadelijke stoffen uit houtrook. Toch hebben ook mensen zonder deze aandoeningen last van fijnstof uit houtrook. Lokale luchtverontreiniging is niet voor niets al jaren onderwerp in de politiek.

Een luchtreiniger tegen houtkachel fijnstof

Gelukkig kunt u nu zelf maatregelen nemen tegen de schadelijke gevolgen van houtrook voor uw gezondheid. Een luchtreiniger is uw bondgenoot in het elimineren van houtkachel fijnstof. Voor het effectief zuiveren van lucht is een HEPA filter een goede keuze. Deze krachtige filter haalt tot 99,97% van schadelijke stofjes uit de lucht. Ook een ionisator is een krachtig middel om fijnstof uit houtrook onschadelijk te maken. Door middel van negatief geladen ionen worden schadelijke stoffen geneutraliseerd.

Luchtreiniger van ProAirTech

De luchtreinigers van ProAirTech zijn uitgerust met zowel een HEPA filter als ionisator. De combinatie van deze geavanceerde technieken zorgt voor een krachtige luchtzuivering. Wilt u ook alleen nog frisse en gezonde lucht voor uw longen? Kijk dan op onze productpagina voor een geschikte luchtreiniger. Heeft u vragen of wilt u persoonlijk advies? Neem dan contact met ons op.