vogels in huis? Koop een luchreiniger voor betere luchtkwaliteit

Vogels zijn populaire huisdieren in België. De gezelligheid van een papegaai, parkiet of kanarie vinden veel mensen aangenaam. Vogels hebben schitterende kleuren en zijn makkelijk te onderhouden. Helaas heeft het houden van vogels in huis ook een nadeel. Want het brengt gezondheidsrisico’s met zich mee. Zo kunnen vogels ziektes verspreiden en de vogelstof (fijnstof) is ook niet goed voor uw gezondheid. Een luchtreiniger bij vogels is huis is dan ook zeer aan te raden. Zo heeft u minder kan op virussen en minder last van fijnstof in huis die vogels met zich mee brengen. 

Fijnstof van vogels

Uit de veren van vogels ontstaat fijnstof, hele fijne stofdeeltjes die met het blote oog niet te zien zijn, maar wel erg ongezond zijn. Mensen kunnen er allergische reacties op krijgen, ook wel een vogelallergie genoemd. Met een luchtreiniger wordt deze fijnstof uit de lucht verwijderd, zo kunt u weer vrij ademen en hebben onze klanten vaak minder last van een allergische reactie.

Ziektes van vogels

Parkieten, kanaries en papegaaien kunnen vervelende ziektes verspreiden die ook voor ons mensen gevaarlijk zijn. De meest bekende is de papegaaienziekte, die niet alleen bij papegaaien maar ook bij parkieten en kanaries voor komt. Deze ziekte is onder vogelhouders erg gevreesd. Deze ziekte wordt veroorzaakt door een bacterie die vrijwel alle tamme vogels (maar ook wilde vogels) bij zich dragen. Vogels die deze ziekte bij zich dragen hebben lang niet altijd symptomen. Maar deze vogels kunnen u dan alsnog besmetten. Wanneer mensen besmet zijn met de papegaaienziekte hebben ze symptomen als verkoudheid of griep. Maar in erge gevallen kan de papegaaienziekte ook leiden tot een longontsteking of zelfs een ontstoken hartspier. Voorkom het verspreiden van dit virus en andere virussen door een luchtreiniger te gebruiken.

Allergische reactie vogels

De vogelstof en de huidschilvers van de vogels zorgen bij veel mensen voor een allergische reactie. Denk hierbij aan rode, jeukende en tranende ogen, hoesten, niezen, een loopneus en een verstopte neus. Deze allergische reacties verschillen per persoon.

Een andere vervelende allergische reactie bij vogels is de duivenmelkerslong. Deze allergische reactie komt vooral voor bij duivenmelkers. Bij deze allergische reactie reageert het longweefsel op het duivenstof waardoor er een ontsteking in de longen ontstaat. Met als reactie symptomen als  hoestbuien, vermoeidheid, kortademigheid , zweetaanvallen en spierpijn. Om de duivenmelkerslong in de meeste gevallen te voorkomen, kunt u de duivenstof binnenshuis uit de lucht verwijderen met een luchtreiniger.

luchtreiniger kopen vogels

Een luchtreiniger bij vogels in huis

Wanneer u vogels in huis houdt is het aan te raden om een luchtreiniger aan te schaffen. Een luchtreiniger met ionisator en HEPA filter kan de lucht op een effectieve manier zuiveren zodat vogelstof, bacterie- en virussen uit de lucht worden gehaald. Zo kunt u weer vrij ademen en kunt u genieten van vogels in huis zonder dat uw gezondheid er onder door gaat. Maar hoe helpt een luchtreiniger precies in het verwijderen van vogelstof, virussen en bacteriën? Een luchtreiniger van Proairtech.be is altijd uitgerust met meerdere reinigingstechnieken. Door het combineren van technieken wordt een optimaal resultaat gegarandeerd. We leggen u graag een en ander uit.

Hoe helpt een HEPA filter?

Het HEPA filter is een geavanceerde reinigingstechniek die een luchtreiniger in staat stelt uitzonderlijke resultaten te behalen. Het filter werd oorspronkelijk ontwikkeld voor de ruimtevaart. Als astronauten de ruimte ingingen, moesten zij namelijk wel gezonde lucht kunnen inademen. Door het HEPA filter werd hun compartiment gezuiverd. Het HEPA filter bleek zo effectief dat het al gauw in meerdere toepassingen werd gebruikt. Zo zijn vandaag de dag veel stofzuigers uitgerust met een (kleine) HEPA filter. Voor luchtreinigers bleek het een gouden vondst. Het HEPA filter is namelijk enorm krachtig en in staat om 99,97 % van vervuilde stoffen uit de lucht te filteren. Dit is een enorm hoog percentage waarmee u een krachtige bondgenoot hebt in de strijd tegen vogelstof, bacteriën en virussen. Het HEPA filter zal namelijk deze schadelijke stoffen uit de lucht filteren waardoor u er geen hinder meer van ondervindt.

Onderhoud HEPA filter

Het HEPA filter is een krachtig middel tegen fijnstof van vogels. Eens in de zoveel tijd zal het HEPA filter vervangen moeten worden. Zeker als u te maken hebt met intensieve luchtvervuiling is het belangrijk om dit in de gaten te houden. U kunt dit simpelweg doen door het HEPA filter te controleren. Kleurt het filter lichtbruin of lichtgrijs, vervang het filter dan. Dit is nodig om goede luchtreiniging te garanderen. Overigens kunt u het filter makkelijk nabestellen op onze website.

Hoe werkt een ionisator bij vogels in huis?

Naast het HEPA filter is een ionisator een krachtige reinigingstechniek die helpt om fijnstof van vogels te elimineren. Ionisatie is een reinigingstechniek die werkt met geladen ionen en dit is enorm effectief gebleken. Door een elektrisch geladen naald worden negatief geladen ionen in de lucht gebracht. Overigens is deze elektrisch geladen naald goed ingebouwd in onze luchtreinigers. Zo hoeft u niet bang te zijn dat u of uw omgeving een schok krijgt. Wanneer de negatief geladen ionen in de lucht zijn verspreid, gaan ze als het ware op zoek naar vervuilde stoffen. Bij de botsing van negatief en positief geladen moleculen, worden zo virussen, bacteriën en fijnstof geëlimineerd. Voor een luchtreiniger bij vogels is het sterk aan te raden om voor een ionisator te kiezen. Het is een krachtige techniek om zelfs de kleinste vervuilde deeltjes uit de lucht te zuiveren.

Meer weten over luchtreiniger bij vogels?

Heeft u vogels en bent u benieuwd hoe een luchtreiniger het verschil kan maken? Dan hopen we dat u op deze pagina de juiste informatie heeft gevonden. Blijft u met vragen zitten? Aarzel dan niet en neem contact met ons op. We helpen u graag.