Geniet binnen van schone lucht door luchtzuivering

Waarom is luchtzuivering belangrijk?

Wat is luchtzuivering precies? Luchtzuivering is niet meer of minder dan de lucht te ontdoen van bijvoorbeeld stoffen, pollen, roet, schimmels, rook en bacteriën. We vertellen u graag waarom luchtzuivering zo belangrijk is

Luchtzuivering zorgt voor gezonde lucht

Doordat de CO2-uitstoot toeneemt, hebben we te maken met lucht van steeds slechtere kwaliteit. Vaak denken we dat we door even goed ventileren gezonde lucht naar binnen halen. Dit werkt helaas niet, want er komt automatisch vervuilde lucht mee naar binnen. Helaas is het dus niet mogelijk om alles wat vervuild is te weren. Het beste wat we kunnen doen om toch gezondere lucht in te ademen, is de lucht te ontdoen van alle schadelijke stofjes. Daarvoor kunt u een zogenoemde luchtfilter of luchtreiniger gebruiken. Er zijn tegenwoordig verschillende luchtfilters beschikbaar die lucht kunnen zuiveren. Deze filters kunt u op elk gewenste plek op kantoor of in huis installeren.

Waarom is gezonde lucht belangrijk?

Het lijkt misschien ver gezocht, maar er komen steeds meer bewijzen dat vervuilde lucht gezondheidsproblemen veroorzaakt. Voorbeelden hiervan zijn:

  • Hooikoorts
  • Benauwdheid
  • Traanogen
  • Hoofdpijn
  • Allergische reacties
  • Astma
  • Bronchitis

Gelukkig kunt u deze gezondheidsproblemen makkelijk vermijden. Belangrijk hiervoor is dat er luchtzuivering plaatsvindt in de ruimtes waar u veel bent. Denk hierbij bijvoorbeeld aan uw werkplek of in uw huis. Ook in de slaapkamer is een luchtfilter een goed idee. Mensen met een luchtreiniger slapen vaak beter en zijn zodoende een stuk fitter.

Wat kan een luchtreiniger betekenen?

Het grote voordeel van luchtreinigers is natuurlijk dat u dankzij deze apparaten de lucht binnenshuis kunt zuiveren. Deze luchtreinigers kunnen niet alleen schimmels, bacteriën en pollen uit de lucht halen, maar ook specifieke allergenen die afkomstig zijn van huisdieren en mijten. Bent u allergisch voor huisdieren of huisstofmijt? Dan kan een luchtreiniger bijdragen aan afname van de klachten. Sommige van onze klanten groeiden zelfs helemaal over hun allergie heen. Naast het zuiveren van lucht helpt een luchtreiniger bij het elimineren van nare en vervelende luchtjes. Denk hierbij bijvoorbeeld aan rooklucht.

Luchtreiniger bij hooikoorts

Heeft u last van hooikoorts? Dan weet u hoe vervelend dat is. De lente is doorgaans de periode waarin de meeste mensen last hebben van hooikoorts. Dit komt omdat dit het jaargetijde is met de meeste pollen in de buitenlucht. Veel mensen krijgen last van hooikoorts, doordat pollen in een verontreinigde lucht zitten. Omdat de lucht van buiten vanzelf ook binnenshuis terecht komt, kunt u ook binnenshuis last hebben van hooikoorts. Wilt u zo min mogelijk klachten? Neem dan geschikte medicijnen. Daarnaast kunt u binnenshuis een luchtreiniger installeren. Deze zorgt voor luchtzuivering waardoor pollen en vuile stoffen uit de lucht worden gefilterd.

Beginnen met luchtzuivering? Laat ProAirTech uw helpen!

Wilt u ook genieten van frisse en zuivere lucht? Dan bent u bij Proairtech.be aan het juiste adres. Wij zijn de officiële dealer en importeur van ProAirTech luchtreinigers. Door jarenlange ervaring kunnen wij deze luchtreinigers van harte aanbevelen. Bovendien zijn ProAirTech luchtreinigers marktleiders vanwege de gunstige prijs kwaliteit verhouding. U vindt bij ons kwalitatief goede luchtreinigers tegen scherpe prijzen.

Meer weten?

Heeft u vragen? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag verder.