Een luchtreiniger tegen hooikoorts

Wanneer het ook is, ieder jaar speelt zich weer hetzelfde af wanneer het voorjaar begint. Men merkt het wanneer mensen weer beginnen te niezen en te snotteren. Hooikoortspatiënten hebben er iedere lente weer last van. Bij sommige mensen uit dit in traanogen, bij sommigen in benauwdheid en hoestaanvallen. Hoe verschillend de klachten ook kunnen zijn, het is vooral vervelend. Toch kan een luchtreiniger tegen hooikoorts het verschil maken. Lees gauw meer.

Wat is hooikoorts?

Hooikoorts is boven alles een reactie van het immuunsysteem. In de meeste gevallen zijn pollen met verontreinigde lucht de boosdoener. Wanneer mensen met een hooikoorts gevoeligheid deze verontreinigde lucht inademen, maakt het immuunsysteem overbodig veel histamine aan om deze uit het lichaam te krijgen. De histamine zorgt er op zijn beurt weer voor dat een hooikoorts patiënt gaat hoesten, niezen en snotteren.

Stuifmeel of verontreinigde lucht Luchtreiniger tegen hooikoorts

Naast een allergische reactie op pollen, kan het lichaam ook op stuifmeel of andere verontreinigde lucht reageren. Deze allergische reactie van het immuunsysteem komt bij 10 tot 20% van de Belgen voor. Vandaar dat hooikoorts een seizoensgebonden kwaal is in de lente. In het voorjaar scheiden bomen, grassen en struiken immers veel meer stuifmeel uit. Een veel voorkomende stuifmeel die voor veel overlast zorgt is die van berkenbomen. Veel mensen in België zijn hier gevoelig voor. Stuifmeel in combinatie met vervuilde lucht of fijnstof kan de allergische reactie nog heftiger maken.

Tips tegen hooikoorts

Gelukkig zijn er tegenwoordig veel goede medicijnen tegen hooikoorts. Ga in het geval van heftige klachten altijd langs bij de huisarts. Ook in een apotheek kunnen ze vaak goed advies geven. Is het weer buiten warm en staat er veel wind? Er is dan een hoge concentratie met pollen. Probeer dan zo veel mogelijk binnen te blijven.

Een luchtreiniger tegen hooikoorts

Helaas kunnen stuifmeel, pollen en verontreinigde lucht makkelijk uw huis of kantoor binnendringen. In dat geval merkt u al gauw dat u ook binnenshuis last van klachten hebt. In dat geval kan een luchtreiniger tegen hooikoorts het verschil maken. Door een goede luchtreiniger te plaatsen, wordt de lucht gezuiverd van pollen en van stuifmeel. U kunt op deze manier een afname van klachten ervaren. Let er echter wel op dat u niet teveel buitenlucht van buiten naar binnen haalt. Natuurlijk moet er af en toe gelucht worden, maar een luchtreiniger heeft ook tijd nodig om pollen en stuifmeel van buiten te elimineren.

Wat is een goede luchtreiniger tegen hooikoorts?

Niet alle luchtreinigers zijn even geschikt tegen hooikoorts. ProAirTech levert een HEPA luchtreiniger met vijf verschillende en geavanceerde filters. Deze combinatie van technieken maakt de Proairtech ZX 9000 luchtreiniger tot een hele effectieve luchtzuiveraar tegen hooikoorts. Toch is een luchtzuiveraar niet altijd een wondermiddel tegen hooikoorts. Dit komt omdat een luchtreiniger de lucht buitenshuis niet kan filteren en zuiveren. Daarom zullen hooikoorts patiënten misschien een afname van klachten binnenshuis ervaren, maar niet buitenshuis.

Heeft u vragen over een luchtreiniger tegen hooikoorts? Of wilt u advies bij het aanschaffen van een luchtreiniger? Neem dan contact met ons op. Proairtech.be helpt u graag verder.