Wat zijn de voordelen van een ionisator luchtreiniger?

Verbetering van gezondheid en prestaties

Een ionisator luchtreiniger zorgt voor schone en frisse lucht bij u thuis of op kantoor. Verontreinigde stofjes worden uit de lucht gefilterd. Schone en frisse lucht is niet alleen aangenaam, maar ook uw gezondheid vaart er wel bij. Bij een goed binnenklimaat kunt u zich al snel fitter voelen. Ook op kantoor zorgt een ionisator luchtreiniger voor een verbeterd binnenklimaat. Doordat gefilterde lucht zullen medewerkers zich energieker voelen. Dit heeft natuurlijk ook invloed op de prestaties. Bijkomend voordeel van een luchtreiniger is dat virussen en bacteriën uit de lucht worden gezuiverd. Dit kan helpen om het ziekteverzuim terug te dringen.

Voorkom irritaties en allergieën

Mensen met gevoelige luchtwegen kunnen er over meepraten. Vervuilde lucht kan allergische reacties zoals niezen, hoesten en traanogen veroorzaken. Daarnaast kan vervuilde lucht ziekten als astma, COPD en hooikoorts verergeren. Vooral oudere mensen en kinderen die leiden aan astma, hooikoorts en andere ziekten zijn gevoelig voor vervuilde lucht. Een ionisator luchtreiniger beschikt over meervoudige technieken die de lucht kunnen zuiveren.

Waarvoor kan een ionisator luchtreiniger ingezet worden?

Een luchtreiniger met ionisator kan voor uiteenlopende zaken ingezet worden. Onze klanten gebruiken een luchtzuiveraar met ionisatiefunctie om de volgende zaken te elimineren:

  • Huisstofmijt, fijnstof, pollen   ionisator luchtreiniger
  • Bacteriën, virussen
  • Schimmel
  • Verontreinigde lucht van buiten, zoals roetdeeltjes en smog
  • Huisdiergeuren, vogelstof, huisdierharen, huidschilfers
  • Luchtjes van verf, lijm, verdunner
  • Slechte ventilatie, ook bij overdreven geïsoleerde woningen
  • Sigarettenrook , tabaksrook, of rook uit de open haard
  • Kookdampen, kleine deeltjes vet na het braden of frituren

Overigens worden luchtreinigers met ionisator in diverse ruimtes toegepast. In kantoorruimtes, op scholen, in ziekenhuizen, in wachtkamers, in slaapkamers en in woonhuizen. Houdt rekening met de grote van het oppervlak alvorens een luchtreiniger aan te schaffen.

Hoe werkt een ionisator luchtreiniger

Een ionisator is een speciale toepassing in luchtzuivering. Een cluster ionisator zorgt voor de productie van negatieve ionen waarna ze erna in de lucht worden geleid. Hierna “zoeken” de negatieve ionen vuile stofdeeltjes, micro-organismen en andere ongewenste stoffen in de lucht. Ze verbinden deze met elkaar. Hierdoor worden de vuile deeltjes zwaar en vallen op de grond. Of de luchtreiniger filtert ze uit de lucht. Daarnaast verrijkt de ionisator de lucht met actieve zuurstof. Schone lucht binnen was nog nooit zo gemakkelijk.

Waarom ProAirTech?

De luchtreinigers van ProAirTech zijn marktleiders op het gebied van luchtzuivering. Door jarenlange ervaring kunnen wij niet anders dan concluderen dat dit een topmerk is. Bovendien zijn ProAirTech luchtreinigers zeer gunstig geprijsd. Daarnaast zit op al onze producten een garantietermijn van 2 jaar. Al onze luchtreinigers zijn voorzien van een CE-keurmerk en zijn zeer energiezuinig. Door de compacte vormgeving zijn onze luchtreinigers eenvoudig in elke ruimte te plaatsen.

Meer weten?

Gezonde ademlucht is geen luxe maar noodzaak. Heeft u vragen of opmerkingen? Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag verder.