Dit zijn de grootste voordelen van een luchtreiniger met ionisator

Een luchtreiniger met lucht ionisator is een apparaat waarmee u de luchtkwaliteit in een ruimte aanzienlijk kan verbeteren. Vaak is de luchtkwaliteit binnenshuis minder goed dan u zou denken. Er kunnen verontreinigingen zoals fijnstof, pollen, allergenen, bacteriën en virussen in de lucht aanwezig zijn. Met een klassieke luchtreiniger kan er al een groot deel van deze vervuiling worden weggehaald. Maar met een luchtreiniger met ionisator kan de lucht pas echt optimaal gezuiverd worden. Een ionisator vermindert het aantal schadelijke stoffen in de lucht aanzienlijk. Een ionisator is vaak een vast onderdeel van een luchtreiniger. Ze zijn los verkrijgbaar, maar met een alles-in-één systeem zoals de ProAirTech luchtreiniger bent u verzekerd van het beste resultaat. Bekijk hier het gehele aanbod aan luchtreinigers. Maar waarom zou u een luchtreiniger met ionisator kopen? Dit zijn de grootste voordelen van een ionisator luchtreiniger op een rij:

Schonere lucht = betere concentratie, betere prestaties

Een ionisator luchtreiniger zorgt voor schone en frisse lucht bij u thuis of op kantoor. Verontreinigde stofjes worden uit de lucht gefilterd. Schone en frisse lucht is niet alleen aangenaam, maar ook goed voor uw gezondheid. Door de schone lucht gaat u zich energieker en helderder voelen. In een kantoorruimte zonder frisse lucht kan het al snel bedompt aanvoelen. Soms heeft u dat pas door wanneer u weer buiten staat. Deze luchtkwaliteit heeft natuurlijk invloed op uw prestaties en concentratie. Hoe schoner de lucht, hoe beter u zich kunt focussen op uw werk.

Voorkom irritaties en allergieën, verminder klachten bij hooikoorts

Mensen met gevoelige luchtwegen kunnen er over meepraten. Vervuilde lucht kan allerlei allergische reacties triggeren; niezen, hoesten, moeilijker ademhalen, traanogen (of juist droge ogen) en andere irritaties. Daarnaast kan verontreinigde lucht ziekten als astma, COPD en hooikoorts verergeren. Een luchtreiniger ionisator beschikt over geavanceerde technieken die de lucht kunnen zuiveren. Zeer kleine deeltjes, die door groffere filters worden doorgelaten en weer terechtkomen in de lucht, worden door een ionisator luchtreiniger geneutraliseerd.

Een ionisator haalt zelfs de allerkleinste vuildeeltjes uit de lucht

Een ionisator in een luchtreiniger haalt naast stofdeeltjes, fijnstof en andere schadelijke deeltjes (zoals rooklucht) ook bacteriën, schimmels, pollen, huisstofmijten en micro-organismen uit de lucht. Een luchtreiniger met HEPA filter en actief koolstoffilter houdt veel vervuiling tegen, maar door de neutraliserende werking van ionisatie hebben zelfs de kleinste deeltjes geen schijn van kans.

Hoe werkt een ionisator luchtreiniger?

Ionen zijn elektrisch geladen zuurstofmoleculen. Een ion kan positief geladen zijn (door een tekort aan elektronen) of negatief geladen (door een overschot aan elektronen). Een ionisator zorgt via een naald, die onder spanning staat, dat de moleculen een kleine ‘boost’ krijgen, waardoor ze negatief geladen zijn. Negatieve ionen hebben de handige eigenschap dat zij vervuilingen aan zich kunnen laten plakken. Een ionisator blaast vervolgens deze negatieve ionen de lucht in. Hier gaan de zij “op zoek” naar microscopisch kleine vuildeeltjes. Door het verzamelen van de vuil- en stofdeeltjes worden ze groter en zwaarder – nu worden ze óf door het filter in de luchtreiniger tegengehouden, of ze zakken naar de grond, waar u ze kunt opvegen of – dweilen. Schone lucht binnen was nog nooit zo gemakkelijk.

De cover van de ProAirTech ZX9000 is gemakkelijk los te maken. Ionisator luchtreiniger

Waarvoor kan een ionisator luchtreiniger ingezet worden?

Een luchtreiniger met ionisator kan voor uiteenlopende zaken ingezet worden. Onze klanten gebruiken een luchtzuiveraar met ionisatiefunctie om de volgende boosdoeners te elimineren:

  • Huisstofmijt, fijnstof, pollen
  • Bacteriën, virussen
  • Schimmel
  • Verontreinigde lucht van buiten, zoals roetdeeltjes en smog
  • Huisdiergeuren, vogelstof, huisdierharen, huidschilfers
  • Luchtjes van verf, lijm, verdunner
  • Slechte ventilatie, ook bij zeer goed geïsoleerde woningen
  • Sigarettenrook, tabaksrook, of rook uit de open haard
  • Kookdampen, kleine deeltjes vet na het braden of frituren

Ik wil een ionisator luchtreiniger plaatsen, maar waar?

Luchtreinigers met ionisator worden in verschillende ruimtes toegepast. In kantoorruimtes, op scholen, in ziekenhuizen, in wachtkamers, in slaapkamers en in woonhuizen. Houd wel rekening met de grootte van het oppervlak voordat u een luchtreiniger aanschaft. De ProAirTech ZX9000 reinigt ruimtes tot 100 vierkante meter / 250 kubieke meter.

Meer weten over luchtreinigers met ionisator?

ProAirTech.be is de officiële Belgische dealer en importeur van ProAirTech luchtreinigers. Onze luchtreinigers zijn van hoge kwaliteit. Heeft u vragen of wilt u advies? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag verder.