Een luchtreiniger tegen allergieën

Niezen, hoesten, jeuk, traanogen, snotteren… dit zijn zomaar wat klachten die een allergie met zich mee kan brengen. De lucht zuiveren van schadelijke stoffen, bacteriën of allergenen kan uw klachten verminderen. Hoe kan een luchtreiniger hierbij helpen? Dat leest u hier.

Wat is een allergie?

Een overgevoelig immuunsysteem speelt een grote rol bij allergieën. Normaal gesproken reageert het afweersysteem alleen op lichaamsvreemde en bedreigende stoffen (zoals bacteriën en virussen) die potentieel gevaar vormen voor de gezondheid. Bij een allergie reageert het immuunsysteem echter ook op onschadelijke stoffen. Het immuunsysteem maakt antistoffen aan, en deze antistoffen uiten zich in een allergische reactie.

Allergiepatiënten hebben uiteenlopende klachten. Ook de ernst van de klachten kan per persoon verschillen. Naast deze klachten zijn bij een allergie ook andere symptomen mogelijk. Raadpleeg bij twijfel altijd uw huisarts. Veel voorkomende klachten bij een allergie zijn:

  • problemen met de ademhaling,
  • jeuk, eczeem of galbulten,
  • Overmatig tranende ogen,
  • niezen, hoesten, snotteren, een loopneus of een verstopte neus

Wat te doen als u allergisch bent voor huisstofmijt

Mensen met allergieën gaan datgene waar ze allergisch voor zijn zo veel mogelijk uit de weg. Maar bepaalde allergenen zijn niet te vermijden. Zo is er de huisstofmijt, waar veel mensen allergisch voor zijn. De huisstofmijt is een microscopisch kleine mijt die in elk huis terug te vinden is. De huisstofmijt leeft graag op een warme plek van rond de 25 graden met een redelijk hoge luchtvochtigheid, maar ook in koudere temperaturen doet hij het prima.

De huisstofmijt leeft vooral in gestoffeerde meubels, kussens, matrassen en tapijt. Daar leeft hij van huidschilfers en haren van mensen. De aanwezigheid van de huisstofmijt zelf is in principe niet schadelijk. Wat ons zo doet reageren op de mijt… is zijn poep. De uitwerpselen van de huisstofmijt kunnen allergische reacties veroorzaken. Het is heel normaal dat dit in uw huis voorkomt. Helemaal de huisstofmijt verwijderen uit uw huis kan niet. Goed stofzuigen en ventileren kan al wel helpen de klachten iets te verminderen. Was bovendien uw beddengoed en kussenslopen regelmatig op minimaal 60 graden. Echter, als u het echt goed wilt aanpakken, kunt u investeren in een luchtreiniger van ProAirTech.

Een luchtreiniger kopen bij (huismijt) allergie

Een luchtreiniger kan het verschil maken bij een allergie. Door lucht te zuiveren kan een groot deel van pollen, schimmels en bacteriën geëlimineerd worden. Een luchtreiniger filtert door middel van efficiënte filters en technieken deze vervelende allergenen uit de lucht. U kunt de huisstofmijt bestrijden door middel van het HEPA filter en de ionisator die in de ProAirTech luchtreinigers aanwezig zijn. Helemaal de huisstofmijt verwijderen gaat niet, daarvoor is hij te klein, maar u kunt wel de allergische reactie verminderen door het aanschaffen van een kwalitatieve luchtreiniger.

Lucht zuiveren met ProAirTech

De luchtreinigers van ProAirTech zijn standaard uitgerust met de beste technieken die lucht zuiveren, zoals een HEPA filter, actief koolstoffilter en ionisator. Wilt u zeker zijn van een goede werking van uw luchtzuiveraar? Zorg dan dat u uw luchtreiniger op een goede plek in de ruimte zet. Ook is het belangrijk dat u het HEPA filter in de gaten houdt. Na ongeveer een jaar moet u het filter vervangen. U kunt bij ons makkelijk een filterset nabestellen.

Meer weten?

Heeft u vragen of wilt u advies? Neem dan contact met ons op. Proairtech.be helpt u graag verder.