een luchtreiniger kopen bij huismijt allergie?

Steeds meer Belgen hebben een allergie en één van de meest voorkomende allergieën is de huisstofmijt allergie. Wanneer u last heeft van deze allergie, dan krijgt u een allergische reactie op uitwerpselen en huidschilfers van de huisstofmijt. Deze zijn niet met het blote oog te zien, maar bevinden zich in de lucht die u inademt.

Een allergische reactie toont zicht in branderige ogen, niezen en een loopneus of een verstopte neus. Bij astmapatiënten met huisstofmijt allergie veroorzaakt het ook benauwdheid met een piepende ademhaling. Vervelende symptomen die allemaal worden veroorzaakt door een minuscuul beestje die in iedere woning leeft. Toch is er een manier om de huisstofmijt te bestrijden. Met een luchtreiniger met ionisator en HEPA filter worden de uitwerpselen en huidschilfers van de huisstofmijt, waar u de allergische reactie op krijgt, uit de lucht gezuiverd. We vertellen u graag meer over een luchtreiniger bij huismijt allergie.

Luchtreiniger huismijt allergie

De huisstofmijt is een onzichtbaar kleine mijt die in elk huis terug te vinden is. Het beestje komt niet alleen in België voor, in de hele wereld kan je hem vinden. De huisstofmijt leeft graag op een warme plek van rond de 25 graden, maar ook in koudere temperaturen overleefd het beestje. De huismijt houdt van een leefruimte met een hoge luchtvochtigheid. De huismijt leeft in gestoffeerde meubels, kussens, matrassen en tapijt omdat het daar lekker warm is, maar ook omdat het de perfecte plek om huidschilfers van mensen te vinden. De huisstofmijt leeft onder andere van huidschilfers en haren van mensen.

In principe is de aanwezigheid van huisstofmijten in huis niet schadelijk. Maar hun uitwerpselen en huidschilfers zijn wel ongezond voor ons. Zij verspreiden zich makkelijk in de lucht en zorgen voor een slechte luchtkwaliteit. Wanneer u allergisch voor huisstofmijt bent, dan ondervind u allerlei vervelende klachten. U kunt last krijgen van rode jeukende ogen, een loopneus of een verstopte neus, niesbuien en in erge gevallen zelf diarree. Wanneer u astmapatiënt bent dan maakt het uw ademhaling moeilijk.

De oplossing bij een huisstofmijt allergie

Een luchtreiniger kan uw leven veel aangenamer maken wanneer u een huisstofmijt allergie heeft. Met een luchtreiniger worden de huidschilfers en uitwerpselen van de huisstofmijt uit de lucht gehaald. Zo kunen onze klanten in de meeste gevallen weer aangenaam ademen zonder last te krijgen van een allergische reactie. Een geschikte luchtreiniger is een luchtreiniger met ionisator en HEPA filter. Het HEPA filter haalt de huidschilfers en uitwerpselen van de huisstofmijt uit de lucht terwijl de ionisator bacteriën en micro-organismen doodt, die ook slecht zijn voor uw gezondheid.

Er zijn ook andere dingen die u kunt doen om de allergische reactie te voorkomen. Zo is het goed om het beddengoed en kussen hoezen regelmatig op 60 graden of hoger te wassen. Vergeet niet na te kijken of het beddengoed deze temperaturen aankan. Daarnaast is het aan te raden om regelmatig te stofzuigen en het huis te luchten.

Wilt u van de allergische reacties af? Schaf dan een luchtreiniger aan om in de meeste gevallen geen of minder last te hebben van een huismijt allergie. Bekijk hier het assortiment aan luchtzuiveraars.