Ventileren voor schone lucht?

We brengen veel tijd binnen door. De laatste schattingen laten zien dat dit meer dan 85% van onze tijd is. Vandaar dat we graag ons huis ventileren voor frisse en schone lucht. Goede ventilatie is erg belangrijk voor een goed binnenklimaat. Toch is er meer voor nodig om goede en schone lucht binnenshuis te realiseren. Proairtech.be legt het uit.

Ventilatie is belangrijk

Voor een aangenaam en gezond binnenklimaat is het zeker belangrijk om regelmatig te ventileren. Dit kunt u doen door af en toe een raam open te zetten. Maar ook door uw ventilatiekanalen te controleren. Is uw woning of kantoor goed geventileerd? Dan bent u er helaas nog niet. De lucht die van buiten komt is namelijk niet altijd schoon. Woont u op het platteland, dan komen er pollen, allergenen of houtrook mee naar binnen. Woont u in een grote stad, dan heeft u misschien te maken met luchtvervuiling.

Vervuilde lucht ventilatie

Luchtvervuiling wordt een steeds groter probleem. Uitlaatgassen van auto’s, uitstoot van fabrieken, fijnstof… dit zijn allemaal schadelijke stoffen met grote risico’s voor onze gezondheid. Fijnstof bevat bijvoorbeeld schadelijke stoffen die het DNA aantasten en op lange termijn kanker kunnen veroorzaken. Ook houtrook zorgt voor een groot probleem. Veel restaurants en terrassen hebben vuurkorven of terrasverwarmers die de luchtkwaliteit niet ten goede komt. Ook al bent u binnenshuis, het is praktisch onmogelijk om deze stoffen buiten de deur te houden. Een luchtreiniger biedt in dit geval uitkomst.

Een luchtreiniger voor schone lucht

Voor schone lucht in huis is niet ventilatie, maar een luchtreiniger het antwoord. Ventilatie laat schadelijke stoffen mee naar binnen komen. Een luchtzuiveraar daarentegen reinigt de lucht door fijnstof en andere schadelijke stoffen uit de lucht te filteren. Ook pollen, allergenen en virussen worden uit de lucht gehaald. Heeft u last van hooikoorts, astma of huisstofmijtallergie? Een luchtreiniger kan uw klachten flink doen laten verminderen. Bijkomend voordeel is dat een luchtzuiveraar ook nare luchtjes zoals rooklucht en etensgeuren uit de lucht haalt. Met een luchtreiniger in huis raden wij u nog steeds aan om te ventileren, want ventilatie is belangrijk. Maar doe het niet te vaak. Een luchtreiniger moet immers wel de kans krijgen om de nieuwe hoeveelheid lucht te kunnen zuiveren.

Luchtreinigers van ProAirTech

De luchtreinigers van ProAirTech zijn uitgerust met meerdere luchtzuiveringstechnieken zoals een HEPA filter, een koolstoffilter en een ionisator. Wij van Proairtech.be zijn de officiële importeur en dealer van ProAirTech luchtzuiveraars in België. Door jarenlange ervaring op het gebied van luchtzuivering weten we waar we over praten. Onze producten zijn uitgebreid getest en we zijn trots op de goede kwaliteit. We leveren daarom ook standaard twee jaar fabrieksgarantie bij onze producten. Wilt u advies bij de aanschaf van een luchtreiniger of wilt u meer informatie? Neem dan contact met ons op.