Luchtreiniger gebruiken bij kattenallergie

In Nederland heeft wel 25% van de huishoudens één of meerdere katten. Niet gek, want een kat in huis is erg gezellig. Je kunt heerlijk met ze knuffelen en tegelijkertijd zijn het huisdieren die niet veel nodig hebben. Ze nemen minder tijd in beslag dan bijvoorbeeld honden. Helaas is het niet voor iedereen weggelegd om een kat in huis te nemen, er is een groot aantal mensen dat last heeft van een kattenallergie. Wist u dat een HEPA luchtreiniger bij kattenallergie dé oplossing is?

Wat is een kattenallergie?

Niezen, rode ogen en een loopneus. Dit zijn de typische symptomen van een kattenallergie. Het is het immuunsysteem wat voor deze symptomen zorgt. Het Fel d1-eiwit dat aanwezig is in kattenharen en de huidschilfers van een kat wordt bij sommige mensen door het immuunsysteem gezien als een gevaarlijke stof, waardoor het lichaam zo heftig reageert. Vaak denkt men dat er niets anders aan te doen is dan geen kat nemen of de kat helaas weg te moeten doen. Maar er is wel degelijk een oplossing.

HEPA luchtreiniger kattenallergie Een allergische reactie

Wat gebeurd er bij een allergische reactie bij katten? Als tegenreactie tegen de onbekende stof maakt het immuunsysteem overbodig veel histamine aan, wat uiteindelijk zorgt voor een allergische reactie. Deze allergische reactie uit zich vaak in klachten als

  • niezen
  • jeuk
  • huiduitslag
  • ogen die tranen
  • verstopte neus
  • kortademigheid

HEPA luchtreiniger bij kattenallergie

Het is niet nodig om de kat weg te doen, of om geen kat in huis te nemen. Want met een luchtreiniger met HEPA filter kunnen uw klachten aanzienlijk afnemen. Het HEPA filter zorgt er namelijk voor dat kattenhuidschilfers uit de lucht worden gefilterd. De speciale techniek van het HEPA filter zorgt er ook voor dat de rest van de rondzwevende kattenallergenen uit de lucht worden gefilterd. Met een speciaal filtersysteem filtert een HEPA luchtreiniger tot wel 99,97% van vuile stoffen uit de lucht. Als u hiernaast regelmatig stofzuigt om de kattenharen te verwijderen wordt uw woning vrij van kattenallergenen. Zo kunnen de klachten afnemen en kunt u als kattenliefhebber toch genieten van het gezelschap van een kat.

Proairtech luchtreinigers

De luchtreinigers in ons assortiment zijn zeer geschikt om de lucht te zuiveren van kattenallergenen. De Proairtech`s luchtreinigers zijn standaard uitgerust met het HEPA filter. Daarnaast hebben veel van onze luchtreinigers ook een ionisator, waardoor de lucht nog beter gezuiverd kan worden. Bekijk het gehele aanbod aan luchtreinigers die u kunt gebruiken bij een kattenallergie. Luchtzuivering begint met Proairtech.